Vilinska VratancaO Nama

U detinjstvu smo svi mnogo otvoreniji za magično i lakše prihvatamo nevidljive svetove. Kako odrastamo, sve više smo okrenuti materijalnom i opipljivom. Ponekad odrasli koji su izgubili osećaj za magično i nevidljivo, nesvesno sputavaju taj osećaj i kod svoje dece. Vilinska Vratanca su idealna za povratak u to detinjstvo, gde je sve bilo moguće i magično. Vratanca vam daju mogućnost da verujete u magiju, bez obzira na godine!

"Lako je verovati u magiju kada ste mali. Bilo šta što niste mogli da objasnite, bilo je magično. Nije bilo bitno da li je to nauka ili bajka. Električna energija i vilenjaci bili su beskrajno misteriozni i podjednako mogući - vilenjaci verovatno i više." ~ Charles de Lint

Vilinska Vratanca su mala, drvena vrata koja mogu da stoje na polici ili da se zalepe na zid i prevashodno su zamišljena kao dekoracija dečje sobe i kao nešto što će Vile i Zubić Vile učiniti malo opipljivijim, obzirom da one uglavnom dolaze noću, dok deca spavaju.

Vilinska Vratanca, osim sto su odlična dekoracija, mogu da budu i velika pomoć roditeljima kada treba deci da olakšaju nove i prelazne trenutke i da unesu malo čarolije i zabave u kuću.

Šta sve Vile mogu?

- da nagrade dobro i lepo ponašanje
- da pomognu u vežbanju večernje rutine odlaska na spavanje
- da podsete na redovno pranje zuba i sređivanje sobe
- da podstiču kreativnost i stimulišu maštu i motoriku (sve Vile vole kad im deca poklanjaju crteže)
- da ulepšaju posebne i važne datume (rođendane, polazak u vrtić, školu...)
- da otvore prolaz za Zubić Vilu i Deda Mrazove vilenjake
- da pruže ohrabrenje i pomognu u teškim životnim promenama (gubitak zubića, razvod, selidba... )
- da pomognu deci da prebrode strahove (od mraka, vađenja krvi, ispalog zubića... prvi dan vrtića/škole...)
- da nauče decu da čine dobro drugima
- da sačuvaju radost i čudo detinjstva

Vilinska vratanca otvaraju samo vile!

Vratanca se ne otvaraju za ljude, samo vile imaju magične moći da ih otvore i stvore prolaz u magični svet, onaj iz kog dolaze i u koji se vraćaju. Namenjena su svima, od 3 do 103 godine. Vole ih i dečaci i tate, imaju ih i bebe od par meseci na zidu dečje sobe, ali i ljudi u nekim “ozbiljnim” godinama, Vratanca im čuvaju knjige na polici i podsećaju da je svaki dan magičan.
Dobra, stara mašta :)

Vilinska Vratanca aktiviraju maštu. Uz vratanca ćete izmišljati priče, zamišljati vile i bajkovite predele. Vašim vilama možete pokloniti novčiće, crteže, malecke pakete, bombone ili sjajne svetlucave kamenčiće. Pokucajte joj na vratanca pred spavanje i ona će vas sigurno čuvati i poželeti vam laku noć!

Svaka Vilinska Vratanca imaju svoj čarobni, vilinski prah i on je veoma važan za vile. Neke vile mogu da lete uz pomoć čarobnog praha, neke ga koriste kako bi detetu brže zaraslo odrano koleno, ili kako bi neka biljka brže porasla... a neke vile čarobni prah koriste da ispune želje, neke ga nose kao ogrlicu, da im bude stalno dostupan. Vi možete da odaberete svoju ogrlicu sa vilinskim prahom ili "Vilu za poneti" koju ćete nositi oko vrata a dobra, stara mašta će učiniti sve ostalo!


Sva naša vratanca su napravljena ručno, od punog drveta, uz mnogo ljubavi i malo magije.¸¸.☆¯`·.¸¸.☆¯`·.¸☆
Pišite nam, pitajte nas, ostavite nam neki komentar, predlog ... Budite deo našeg vilinskog sveta, podelite sa nama magične trenutke :) Posetite Facebook i Instagram i pridružite nam se i tamo ili pošaljite poruku na email adresu: vilinska.vratanca@gmail.com